2010 m. rugsėjo 15 d., trečiadienis

Pirmoji Alekso perskaityta knyga


      Jau galime džiaugtis 1 Alekso perskaityta knyga – tai Kosto Kubilinsko ,,Pagyrūnas baravykas“!  Knyga buvo perskaityta rugpjūčio 28 dieną.
      Mūsų Aleksas – tikrasis knygų mylėtojas (kaip ir tėveliai). Į Adomo Mickevičiaus biblioteką Aleksą užrašėme, kai jam buvo 3 metai, ir nuo to laiko kas mėnesį (vasarą rečiau) einame pasiimti knygų: pirmiausia į vaikų skyrių, tada – į suaugusiųjų. Anksčiau Aleksą kartais ,,pašantažuodavome“: neklausysi, negražiai elgsies – neisi į biblioteką (suveikdavo 100 procentų!).
      Aleksas skaityti išmoko maždaug prieš metus ar pusantrų, lankydamas ,,Žinijos“ draugijos Pepės Ilgakojinės mokyklėlę (nežinau, ar ji dar veikia, bet galiu rekomenduoti), bet specialiai neskaitė, nes norėjo tik knygelių, kuriose tekstas būtų išspausdintas didžiosiomis raidėmis (tokių neradau), todėl teko kartas nuo karto įkalbinėti, bet veltui. Aš dėl to labai nepergyvenau, nes žinojau, kad kai Aleksas nueis į mokyklą, išmoks gerai skaityti. Aš pati ėjau į mokyklą mokėdama skaityti, rašyti, skaičiuoti, pirmoje klasėje nuobodžiavau, todėl nenorėjau, kad tas pats pasikartotų ir Aleksui.
      Skaityti patinka visai mūsų šeimai, ir aš labai džiaugiuosi, kad Aleksas taip pat mėgsta knygas. Aš vaikystėje net akis sugadinau skaitydama po antklode su lempele.
      Aleksui skaitome nuo pat ankstyvosios vaikystės, jau perskaitėme kelis šimtus knygų. Aleksas turi ir savo biblioteką, kurioje yra virš 200 knygų lietuvių ir rusų kalbomis. Turime ir knygų katalogą, bet apie jį parašysiu vėliau.
      Retkarčiais pasidarome skaitymo vakarus: atsigulame visi trys ant sofos, kiekvienas su savo knyga, mes su vyru skaitome, Aleksas varto savo knygeles. Tokie vakarai pas mus būna nedažnai, bet kartais, kai esama baisiai pavargę, ir nesinori nieko daryti, tokie skaitymo vakarai yra gera išeitis.
      P.S. Kasmet važiuojame 2 savaitėms prie jūros pailsėti  ir pasiimame krūvas knygų. Šitoje nuotraukoje – knygos, perskaitytos per 2009 m. atostogas


o šitoje nuotraukoje - knygos, perskaitytos per 2010 m. atostogas:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą