2010 m. rugpjūčio 20 d., penktadienis

Pirmieji pirkiniai iš Alekso kortelės!


Pagaliau išaušo Alekso ilgai laukta diena, kai jis galės ką nors nusipirkti iš savo mokėjimo kortelės.
Pirmiausia reikia pasakyti, kad, nors berneliui dar tik septyneri, jis jau turi Swedbank kortelę Visa Electron. Aleksas jau seniai laukė, kol jam sueis 7 metai, nes tik nuo 7-erių galima įsigyti šią kortelę.

Taigi, kortelę užsakėme prieš kelias savaites. Įdomiausia, kad ją užsakant ant visų dokumentų turi pasirašyti ne tik kažkuris iš tėvų, bet ir pats vaikas. Mums užsakius kortelę, Aleksas gavo banko darbuotojos užduotį - sugalvoti tokį parašą, kurio jis nepamirštų ir galėtų pasirašyti ant kortelės ir ateityje - ant pirkinių čekių.

Atėję po savaitės, gavome išsvajotąją kortelę ir iškart į sąskaitą padėjome visus Alekso pinigus (dovanotus tėvelių ir senelių, laikytus taupyklėje). Aišku, iškart nustatėme limitą - Aleksas galės išleisti ne daugiau kaip 30 litų per dieną.

Keista, kad Aleksas nepuolė iškart pirkti viską iš eilės, o pasakė taupysiąs (jis jau seniai svajoja sutaupyti (!!!) milijoną ir sukonstruoti laiko mašiną). Jis ir iki šiol neleisdavo savo pinigėlių vėjais, apgalvodavo kiekvieną pirkinį (kiek prisimenu, pirko rankinį laikrodį ir bakuganų rinkinį). O dabar nusprendė, kad jam reikia MAXIMA rutuliukų dėžės ir kilimėlio (aišku, visiems vaikams dabar jų reikia).

Ką gi, žygiavome į MAXIMA, Aleksas pats mokėjo už pirkinius, pasirašė ant čekio ir pasakė kasininkei, kad čia jo nuosava kortelė. Vėliau paskambino močiutei ir pasidalino savo džiaugsmu.

Taigi, kol kas kortelė atidėta iki geresnių laikų.

1 komentaras:

  1. Geras, kaip įdomu, net negalvojau, kad tokiem pypliam :) jau išduoda banko korteles.
    Šaunuoliai, vaikas nuo pat mažens bus atviras naujovėms ir įvairioms technologijoms.
    Dar labai patiko Alekso svajonė apie laiko mašiną :)))

    AtsakytiPanaikinti